Teknisk Rider

Här laddar du ner teknisk rider, musik och anteckningar för ljud- & ljusschema till era tekniker, samt rekommendation på inställningar till era fotografer under showen. Har ni bokat eldshow eller show med inslag av eld eller pyro så ladda ner vårt brandsäkerhetsprotokoll och läs noggrant.


Kort info

Våra shower körs till ett backtrack och våra LED redskap sätts på manuellt av artisterna på scen. All LED programmering är förprogrammerad och det är viktigt att artisterna tydligt hör början på musiken för att programmeringen ska komma i synk och att artisterna ska komma rätt in i koreografin.


Behöver från teknikleverantör

 • 2 x monitor framkant av scen eller In ear samt lurar & beltpack (spelar mobilt i lokalen)

 • Tungrök och hazer om lokalen tillåter

 • Till Mirror Man; Flera vita spotar (Beam Moving Heads) för att skapa discokula-effekt, gärna på truss framkant av scen eller från flera olika vinklar

 • Reflextejp längst hela scenkanten och trappan upp på scen

 • Ljud & ljusteknik anpassad till lokal, med tekniker samt valfri förstärkning med specialeffekter som VJ projektioner, laser, eld och pyroteknik


Scenljus

Mirror Man LED show

Som standard är kallt blått ljus uppifrån och rosa ljus från sidorna på svag styrka (under 50%) ett bra alternativ om möjligheterna är begränsade. Bakgrunder på scenen bör vara mörk och vara så lite belyst som det bara kan så de ”svävande mönstrerna” kommer fram tydligare.

Vita spotlampor uppifrån eller från sidan är ett snyggt tillägg när spegeldräkterna gör entré. Belysningen från spoten ska slå på spegeldräkterna mer framifrån än bakifrån när artisterna står mitt på scen för att ge rätt ”discokula-effekt”. EXTRA VIKTIGT om det ligger scenrök kvar i luften. Ingen extra scenrök efter entrén bör tillkomma under denna akt då det kan minska effekten av LED stavarna.

Finns ytterligare möjligheter med scenbelysning tar vi gärna fram ett ljusschema tillsammans med tekniker där olika färger byts av i till takt till våran musik. Väljer ni helt mörkt under showen och det är en upphöjd scen ska det finnas en LED-slinga eller tydlig markering längst scenkanten så artisterna ser den.

Filmer Mirror Man: https://www.instagram.com/p/BlnBYQSnpgd/

https://www.instagram.com/p/BqhtuOhh7S0/ (LIVE)

Går det inte att mörklägga lokalen helt gör det inget. Våra spegeldräkter ger snygga reflektioner även i dagsljus. Dock bör ingen direkt solljus nå scenen och scenens bakgrund vara så mörk som möjligt.


Format till loggor

Loggan/texten ska skickas i format .jpeg .tiff .eps. psd eller .png i läsbar storlek (minst 100ppi). Gärna med vit eller färgad text och mot svart eller transparent bakgrund. Har ni loggan i färg och i svartvit så skicka båda så kan vi välja. Har ni en texthälsning så skicka den och önskad typsnitt (exempelvis Arial eller Helvetica). Texten bör vara kort för att kunnas läsas tydligt. Är den längre än 12 tecken kommer den troligen klippas ner till 2 bilder.

Vi rekommenderar 2 egna bilder men inte fler än 4 då musiken går i fyrtakt. Bilderna kan då upprepas för att synas tydligare. Exempelvis: LOGGA > Budskap > LOGGA > Budskap.

Scenytans storlek

Vi önskar fri scenyta på 6x4 meter men våra akter går alltid att anpassas lite.

För en LED show duo: Minimum 5 x 3 meter. Fri takhöjd på minst 3 meter samt fritt utrymmer åt sidorna. Allt på scenen ska vara undanplockat inför att artisterna stiger på. För en soloshow och mingel kan scenen få vara mindre.

Tid för soundcheck

30 min rekommenderas för en akt. Vi önskar att all belysning i lokalen är färdigmonterad inför tekniska genomgången så våra artister vet vilka ljusförhållanden de har att vänta sig. För större event rekommenderar vi att ni bokar in en extra programmeringsdag med er ljustekniker innan.

Vid soundcheck/genrep önskar vi även gå igenom med kontaktperson som kommer ge cue inför show.

Inställningar för Foto & Film

För att fotografera Mirror Man LED show så rekommenderar vi en inställning med slutartid 1/2 s – 1/8 s för att få fram loggan och mönstret, stor bländaröppning för att använda ett lägre ISO tal då kontrasten från de starkt ljusa LED lamporna inte bara ska bli ett vitt sken på bilderna. Underexponera något steg ifall bilderna ska efterbehandlas.

För filmning bör man jobba med att få fram rätt shutter angle och speed för att återfånga rörelsen bäst. För att vara på den säkra sidan är 25 fps att rekommendera.

Under artisternas soundcheck kan fotograferna testa sina inställningar alt mötas upp i logen för bästa resultat.

Musiken

Musiken får ej tonas in utan ska börja med full styrka, pitchen får ej vara ändrad då orginaltempo i låten gör att programmeringen kommer synka. VIKTIGT artisterna måste kunna höra början tydligt för att köra showen. Vid större arenor eller högljudd publik rekommenderas monitor bakom scenen eller där artisterna gör entré eller trådlöst In-ear.

Medhörning rekommenderas.

Akterna börjar i regel bakom scen efter att kontaktperson stämt av med artisterna att de är redo samt gett klartecken till ljud/ljus om att dämpa belysningen först och sedan starta musiken.

Ladda ner musiken här:

Ljudfilerna ska spelas som de är i den ordning de är placerade.

Har kunden ett annat önskemål av musik tillkommer en extra kostnad och vi vill ha den nya musiken minst två veckor innan show eller två månader innan show för större produktioner.


Checklista till bokare:

 • Har skickat loggor vid bokning av Mirror Man LED show, Act of Emotion tillhanda senast 10 dagar före show

 • Har fyllt i formulär komplett: kontaktperson på plats, tider, fakturauppgifter etc  

 • Har bifogat körschema och lokalskiss

 • Har förmedlat kamerainställningar till fotograf och filmare

 • Har förmedlat teknisk rider till tekniker

 • Har koll på loge, mat etc till artisterna

Checklista till tekniker:

 • Har laddat ner musiken och provspelat den

 • Har läst och förstått hur akten/akterna är

 • Har tittat på referensfilm/bilder

 • Har avsatt tillräcklig tid för att garantera tid för teknisk genomgång

 • Har ev förberett scenljus och eventuella VJ effekter för att förstärka akterna optimalt utan att förta effekten av LED redskapen


Körschema till tekniker

Mirror Man LED show:

 1. En eventpersonal på’ar artisterna backstage och håller draperiet/dörren öppen åt artisterna.

 2. Hela lokalen blir mörk.

 3. Då sätts intro-musiken på “Mirror Man Intro” (ca 30 sek).

 4. Två artister med spegeldräkt placerar sig på varsin sida av scenen medans introt spelas. Alla vita spotar tonas långsamt upp till full ljusstyrka under tiden spegelartisterna går upp på scen.

 5. De vita spotlamporna tonas ut helt samtidigt som introslingan tystnar.

 6. Ljudspår 2 “Mirror Man Ljusshow duo 3,5min NY Highscore 4” sätts på direkt efter med full ljudstyrka. Det är mörkt på scen.

 7. Under “Mirror Man Ljusshow duo 3,5min NY Highscore 4” körs ljusschemat som sätts under genrepet. Vi rekommenderar att under 01.55-02.10 i musiken så kan det vara helt mörkt till att sedan dra igång igen fram till slutet.

Musiken: “Mirror Man Intro” + “Mirror Man Ljusshow duo 3,5min NY Highscore 4”


Loge Rider

 • Fika och dryck i logen när artisterna anländer

  Vegetariskt smörgås, frukt, salt och sött snacks (ej jordnötter), energibars, vatten och läsk, te och kaffe med havremjölk.

 • Mat

  Artisterna vill gärna bli serverad varm tillagad lunch/middag. Vi ser gärna att den mat och dryck som serveras är ekologisk/närproducerad och vegetariskt (fisk går bra).

 • I logen

  Tillgång till toa, spegel, bra belysning, eluttag, bord, soffa och fåtöljer alt bekväma stolar, ljudisolerad, dörrlås med en varsin nyckel eller kod.

 • Övrigt

  Vid större bokningar rekommenderas logeutrymme på minimum 8x5 meter för all vår utrustning, fri från starka dofter ex hårspray, eventuellt filt och värmefläkt vid kalla dagar. Meddela om logen ska delas med andra.